Tu jesteś: Książki / Nauka i technika / Technika, leksykony techniczne / | ||
Normy żywienia człowieka. Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych, 47165100218KS (1999645) |
||
Parametry:
ISBN: 9788320034219 Oprawa: miękka Autor: Barbara Bułhak-Jachymczyk, Elżbieta Chabros, Wydawnictwo: PZWL Ilość stron: 464 Rok wydania: 2008 |
Opis:
Książka jest dziełem obejmującym najmocniej aktualne normy żywienia dla ludności Polski. Jest wynikiem badań i analiz zespołu pracowników Instytutu Żywności i Żywienia, popartych najnowszymi doświadczeniami i osiągnięciami uczonych z całego świata. Książka składa się z dwóch części. Część pierwsza jest w całości poświęcona podstawowym składnikom pokarmowym oraz witaminom, składnikom mineralnym i wodzie i elektrolitom. W części drugiej autorzy odnoszą się do następujących zagadnień: wykorzystanie norm w ocenie spożycia na poziomie indywidualnym i grupowym, normy żywienia w planowaniu spożycia żywności, normy na energię, rola żywienia i aktywności fizycznej w uniemożliwianiu nadwadze oraz chorobom przewlekłym, suplementy diety, żywność gen...
|
NAJTANIEJ W SKLEPACH:
ZOBACZ PODOBNE PRODUKTY: