Najlepszy ranking produktów
Tu jesteś: Książki / Nauka i technika / Technika, leksykony techniczne /
Normy żywienia człowieka. Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych, 47165100218KS (1999645)

Normy żywienia człowieka. Podstawy prewencji otyłości i chorób niezakaźnych, 47165100218KS (1999645)

Parametry:
ISBN: 9788320034219
Oprawa: miękka
Autor: Barbara Bułhak-Jachymczyk, Elżbieta Chabros,
Wydawnictwo: PZWL
Ilość stron: 464
Rok wydania: 2008

Opis:
Książka jest dziełem obejmującym najmocniej aktualne normy żywienia dla ludności Polski. Jest wynikiem badań i analiz zespołu pracowników Instytutu Żywności i Żywienia, popartych najnowszymi doświadczeniami i osiągnięciami uczonych z całego świata. Książka składa się z dwóch części. Część pierwsza jest w całości poświęcona podstawowym składnikom pokarmowym oraz witaminom, składnikom mineralnym i wodzie i elektrolitom. W części drugiej autorzy odnoszą się do następujących zagadnień: wykorzystanie norm w ocenie spożycia na poziomie indywidualnym i grupowym, normy żywienia w planowaniu spożycia żywności, normy na energię, rola żywienia i aktywności fizycznej w uniemożliwianiu nadwadze oraz chorobom przewlekłym, suplementy diety, żywność gen...
NAJTANIEJ W SKLEPACH:


ZOBACZ PODOBNE PRODUKTY: