Tu jesteś: Książki / Nauki przyrodnicze / Leksykony przyrodnicze / | ||
Agrobiznes Podstawy przetwórstwa spożywczego Podręcznik, 52944602509KS (70569) |
||
Parametry:
ISBN: 9788302101267 Oprawa: miękka Autor: Lada Ewa Hanna Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne (WSiP) Ilość stron: 200 Rok wydania: 2008 |
Opis:
Podręcznik stanowi kompendium wiedzy na temat przetwórstwa spożywczego. Jest zgodny z programem nauczania 2307/MRiGŻ/1997.08.18 i pomocny w przygotowaniu do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik agrobiznesu 341[01]. Materiał nauczania został podzielony na 9 głównych działów:♦ klasyfikacja przemysłu spożywczego,♦ baza surowcowa,♦ operacje i procesy jednostkowe,♦ utrwalanie żywności,♦ organizacja cyklu technicznego,♦ charakterystyka wybranych branż,♦ towaroznawstwo,♦ opakowania,♦ oraz ekologia a przetwórstwo spożywcze.demonstruje charakterystykę wybranych branż przetwórstwa spożywczego: przemysł zbożowo-młynarski, produkcję piekarsko-ciastkarską, przemysł cukrowniczy, przetwórstwo owocowo-warzywne, przetwórstwo ziem...
|
NAJTANIEJ W SKLEPACH: