Najlepszy ranking produktów
Tu jesteś: Książki / Nauki przyrodnicze / Leksykony przyrodnicze /
Agrobiznes Podstawy przetwórstwa spożywczego Podręcznik, 52944602509KS (70569)

Agrobiznes Podstawy przetwórstwa spożywczego Podręcznik, 52944602509KS (70569)

Parametry:
ISBN: 9788302101267
Oprawa: miękka
Autor: Lada Ewa Hanna
Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne (WSiP)
Ilość stron: 200
Rok wydania: 2008

Opis:
Podręcznik stanowi kompendium wiedzy na temat przetwórstwa spożywczego. Jest zgodny z programem nauczania 2307/MRiGŻ/1997.08.18 i pomocny w przygotowaniu do egzaminu potwierdzającego kwalifikacje zawodowe w zawodzie technik agrobiznesu 341[01]. Materiał nauczania został podzielony na 9 głównych działów:♦ klasyfikacja przemysłu spożywczego,♦ baza surowcowa,♦ operacje i procesy jednostkowe,♦ utrwalanie żywności,♦ organizacja cyklu technicznego,♦ charakterystyka wybranych branż,♦ towaroznawstwo,♦ opakowania,♦ oraz ekologia a przetwórstwo spożywcze.demonstruje charakterystykę wybranych branż przetwórstwa spożywczego: przemysł zbożowo-młynarski, produkcję piekarsko-ciastkarską, przemysł cukrowniczy, przetwórstwo owocowo-warzywne, przetwórstwo ziem...
NAJTANIEJ W SKLEPACH:


ZOBACZ PODOBNE PRODUKTY: