Tu jesteś: Książki / Kuchnia, przepisy kulinarne / | ||
Wsip Obsługa konsumenta część 2 |
||
Parametry:
ISBN: 9788302078453 Oprawa: miękka Autor: Ryszard Jargoń Wydawnictwo: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne Ilość stron: 198 Rok wydania: 2000 |
Opis:
Książka jest przeznaczona dla uczniów szkół gastronomicznych i hotelarskich, kształcących w zawodach: kelner i kelner bufetowy, kucharz, technik żywienia i gospodarstwa domowego. Część druga posiada wiadomości na temat zasad przygotowywania potraw przez kelnera w obecności konsumenta, omówiono techniki podawania gorących i zimnych napojów bezalkoholowych i napojów alkoholowych. Przedstawiono także organizację i obsługę rozmaitego rodzaju przyjęć - bankietów, niedługo scharakteryzowano kuchnie najróżniejszych narodów, omówiono rolę koktajlbaru w zakładzie gastronomicznym, obsługę gości hotelowych, a także systemy rozliczeń kelnerskich. Cenną pomocą dla ucznia będzie słownik zawodowy zamieszczony na końcu książki....
|
NAJTANIEJ W SKLEPACH: