Tu jesteś: Książki / Kuchnia, przepisy kulinarne / | ||
Wsip Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem część 1 podręcznik |
||
Parametry:
ISBN: 9788302027895 Oprawa: miękka Autor: Procner 079401 Wydawnictwo: WSiP Ilość stron: 256 Rok wydania: 2007 |
Opis:
Autorka podaje w podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach żywienia zbiorowego i przepisy i normy obowiązujące w gospodarce żywnościowej. Charakteryzuje środki żywnościowe i metody ich utrwalania, omawia znaczenie analizy sensorycznej w ocenie jakości bezkompromisowców i potraw, warunki i metody przeprowadzania oceny. Demonstruje procesy techniczne używane w produkcji gastronomicznej. Detalowo omawia ocenę towaroznawczą i użycie tłuszczów spożywczych, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka oraz przetworów mlecznych w technice gastronomicznej.Spis treści:1. Wiadomości wstępne1. Podstawowe przepisy sanitarno-higieniczne obowiązujące w zakładach gastronomicznych2. Higiena osobista pracownika3. Ważenie i mierzenie objętości środkó...
|
NAJTANIEJ W SKLEPACH:
ZOBACZ PODOBNE PRODUKTY: