Tu jesteś: Książki / Kuchnia, przepisy kulinarne / | ||
Żywienie człowieka Słownik terminologiczny |
||
Parametry:
ISBN: 9788301150730 Oprawa: miękka Autor: Henryk Gertig, Jan Gawęcki Wydawnictwo: wydawnictwo naukowe pwn Ilość stron: 150 Rok wydania: 2013 |
Opis:
Drugie zmienione wydanie słownika, który w 2001 roku ukazał się pt. Słownik terminów żywieniowych. Gromadzi około 1350 haseł z następujących obszarów wiedzy o żywieniu: podstawowe pojęcia żywieniowe; elementy odżywcze; jednostki chorobowe, w których powstawaniu lub zapobieganiu decydującą rolę odgrywają jakość zdrowotna żywności i sposób żywienia; wybrane zagadnienia związane z fizjologią i biochemią żywienia.W nowym wydaniu dodano 145 terminów, niektóre hasła pozostały przeredagowane, co jest związane z definicjami przygotowanymi na podstawie jednolitego tekstu Ustawy o warunkach zdrowotnych żywności i żywienia dopasowanego do ustawodawstwa Unii Europejskiej. Na końcu książki przekazano odpowiedniki angielskie haseł, żeby ułatwić posługiwanie...
|
NAJTANIEJ W SKLEPACH:
Żywienie człowieka Słownik terminologiczny Gawęcki Jan, Gerting Henryk | 41,02 zł |