Najlepszy ranking produktów
Tu jesteś: Książki / Kuchnia, przepisy kulinarne /
Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 Podręcznik

Technologia gastronomiczna z towaroznawstwem 1 Podręcznik

Parametry:
ISBN: 9788302140785
Oprawa: miękka
Autor: Konarzewska Małgorzata
Wydawnictwo: WSiP
Ilość stron: 338
Rok wydania: 2013

Opis:
Podręcznik składa się z trzech części. Opracowano go zgodnie z podstawą programową i programem nauczania dla zawodu "kucharz" na poziomie technikum. Gromadzi wiadomości o środkach spożywczych, sposobach oceny sensorycznej minimalistycznców i potraw. Dużo uwagi poświęcono zagadnieniom bezpieczeństwa i higieny pracy w gastronomii, prawu żywnościowemu oraz wdrażaniu systemów GMP, GHP i HACCP. Omówiono dodatkowo ocenę towaroznawczą tłuszczów, warzyw, ziemniaków, grzybów, owoców, mleka i jego przetworów oraz ich użycie w produkcji potraw. Osobny rozdział poświęcono przyprawom. Podręcznik gwarantuje właściwy dobór treści pod względem merytorycznym i metodycznym. Wzbogacono go dużą liczbą ilustracji, schematów, fotografii oraz receptur, co pozwoli...
NAJTANIEJ W SKLEPACH:


ZOBACZ PODOBNE PRODUKTY: