Najlepszy ranking produktów
Tu jesteś: Książki / Kuchnia, przepisy kulinarne /
C.h. beck Zarządzanie bezpieczeństwem żywności

C.h. beck Zarządzanie bezpieczeństwem żywności

Parametry:
ISBN: 9788325502386
Oprawa: broszurowa
Autor: Danuta Kołozyn-Krajewska, Tadeusz Sikora
Wydawnictwo: C.H. Beck
Ilość stron: 388
Rok wydania: 2011

Opis:
Bezpieczeństwo żywności jest dla współczesnego konsumenta najważniejszą cechą, której oczekuje od nabywanej i konsumowanej żywności. Sfera zapewnienia tego bezpieczeństwa jest aktualnie ściśle regulowana normami prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesięcioleciu niemało się zmieniło w tym względzie, począwszy od opublikowania dyrektywy 93/43/EEC w czerwcu 1993 r. Do opublikowania,,zestawu rozporządzeń higienicznych" w kwietniu 2004 r. i opublikowania norm ISO kolekcji 22000. Książka jest kompleksowym opracowaniem problematyki związanej z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności. Autorzy omawiają zwłaszcza takie zagadnienia, jak: podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym zagrożenia biologiczne i chemiczne; podstawy ustawodawstwa ży...
NAJTANIEJ W SKLEPACH:


ZOBACZ PODOBNE PRODUKTY: