Tu jesteś: Książki / Kuchnia, przepisy kulinarne / | ||
C.h. beck Zarządzanie bezpieczeństwem żywności |
||
Parametry:
ISBN: 9788325502386 Oprawa: broszurowa Autor: Danuta Kołozyn-Krajewska, Tadeusz Sikora Wydawnictwo: C.H. Beck Ilość stron: 388 Rok wydania: 2011 |
Opis:
Bezpieczeństwo żywności jest dla współczesnego konsumenta najważniejszą cechą, której oczekuje od nabywanej i konsumowanej żywności. Sfera zapewnienia tego bezpieczeństwa jest aktualnie ściśle regulowana normami prawa unijnego i krajowego. W ostatnim dziesięcioleciu niemało się zmieniło w tym względzie, począwszy od opublikowania dyrektywy 93/43/EEC w czerwcu 1993 r. Do opublikowania,,zestawu rozporządzeń higienicznych" w kwietniu 2004 r. i opublikowania norm ISO kolekcji 22000. Książka jest kompleksowym opracowaniem problematyki związanej z zarządzaniem bezpieczeństwem żywności. Autorzy omawiają zwłaszcza takie zagadnienia, jak: podstawowe uwarunkowania zapewnienia jakości żywności, w tym zagrożenia biologiczne i chemiczne; podstawy ustawodawstwa ży...
|
NAJTANIEJ W SKLEPACH:
ZOBACZ PODOBNE PRODUKTY: