Tu jesteś: Książki / Zdrowie, medycyna, uroda / | ||
Wybrane zagadnienia z zakresu toksykologii żywności oraz wpływu pokarmu na farmakoterapię, 77522902193KS (5702382) |
||
Parametry:
ISBN: 9788378460886 Oprawa: miękka Autor: praca zbiorowa Wydawnictwo: Medpharm Ilość stron: 154 Rok wydania: 2011 |
Opis:
Zmiana stylu życia postępowego społeczeństwa oraz aspekty ekonomiczne produkcji żywności doprowadziły do wzrostu zachorowań i występowania nowych chorób, będących następstwem niepożądanych reakcji pokarmowych. Te zaś mogą się pojawić na wszystkich etapach równocześnie łańcucha żywnościowego, jak i przygotowania pokarmów. Źródło problemów przede wszystkim stanowią: użycie naturalnych komponentów, zanieczyszczenia środowiskowe albo dodatki do żywności stosowane w procesie produkcyjnym.Wielość zabiegów posiadających na celu obróbkę i ulepszanie żywności, masowa hodowla zwierząt, ogólnoświatowa sieć dystrybucyjna, a także rozwijające się szlaki transportowe sprzyjają przy tym obecności chorób na obfitym terenie oraz rozprzestrzenianiu się ...
|
NAJTANIEJ W SKLEPACH:
ZOBACZ PODOBNE PRODUKTY: