Tu jesteś: Książki / Zdrowie, medycyna, uroda / | ||
Sztuka łączenia pokarmów, 65117602276KS (1457250) |
||
Parametry:
ISBN: 9788361012610 Oprawa: miękka Autor: Dries Inge, Jan Dries Wydawnictwo: Aba Ilość stron: 204 Rok wydania: 2014 |
Opis:
„Zdrowie to nie wszystko, lecz bez zdrowia wszystko jest niczym" Artur Schopenhauer. W dzisiejszych czasach wielu ludzi cierpi na wzdęcia, zgagę, uczucie pełni w żołądku i jelitach, alergie pokarmowe, otyłość. Niestety rzadko kto uświadamia sobie, że główną przyczyną takiego stanu rzeczy jest nieprawidłowe łączenie ze sobą najróżniejszych pokarmów. Odżywianie scala się z tradycjami i nawykami. Jemy chleb z serem, mięso z ziemniakami, ryż z groszkiem, słodki deser, owoce po głównym posiłku. Choćby w kręgach dietetyków, przywiązujących wielką wagę do poprawnego odżywania, rzadko kiedy uwzględnia się dobre zestawianie pokarmów, które polega na tym,w trakcie jednego posiłku spożywamy tylko pasujące do siebie produkty. I nie jest prawdą,pokaź...
|
NAJTANIEJ W SKLEPACH:
ZOBACZ PODOBNE PRODUKTY: