Najlepszy ranking produktów
Tu jesteś: Książki / Komiksy /
Enzymy w technologii spożywczej, 80835100100KS (5825235)

Enzymy w technologii spożywczej, 80835100100KS (5825235)

Parametry:
ISBN: 9788301187798
Oprawa: miękka
Autor: J Rober Whitehurst, Van Maarten Oort
Wydawnictwo: Wydawnictwo Naukowe Pwn
Ilość stron: 480
Rok wydania: 2016

Opis:
Enzymy odgrywały wyraźną rolę przy wytwarzaniu żywności już 2000 p.n.e., kiedy to Egipcjanie i Sumerowie zastosowali cykl fermentacji w piwowarstwie, wytwarzaniu pieczywa, a także serów, zaś około 800 p.n.e. Zaczęto wykorzystywać żołądki bydła oraz enzym chymozynę przy produkcji serów.Enzymy w technice spożywczej to publikacja pokazująca najmocniej aktualne dane na temat współczesnych technice wytwarzania i użytkowania enzymów stosowanych w przemyśle spożywczym. Kolejne rozdziały przedstawiają podstawy teoretyczne jak także funkcjonalne zastosowania enzymów endogennych i egzogennych w technice żywności i napojów oraz opisują, w jaki sposób enzymy przyczyniają się do poprawy jakości surowców, a w jaki modyfikują zjawiska biochemiczne i fizyczne, któ...
NAJTANIEJ W SKLEPACH:


ZOBACZ PODOBNE PRODUKTY: