Tu jesteś: Książki / E-booki / | ||
Gluten free. Jak współczesna pszenica nas zatruwa |
||
Parametry:
ISBN: 9788365404923 Autor: Julien Venesson Wydawnictwo: Vital Ilość stron: 168 Rok wydania: 2016 |
Opis:
Modyfikowana genetycznie pszenica jest co prawda skuteczniejsza,jednocześnie ma istotnie więcej glutenu. Nic zatem dziwnego,aktualnie aż jedna na trzy osoby może wykazywać wrażliwość na to białko. Lekarze nie podejrzewają, że za chroniczne zmęczenie, kłopoty z trawieniem i nastrojem, bóle głowy, artrozę, zawroty, neuropatie lub bóle mięśniowe odpowiedzialna jest pszenica! Co więcej, u osób z predyspozycjami genetycznymi gluten jest czynnikiem wyzwalającym choroby autoimmunologiczne: celiakię, chorobę Crohna, stwardnienie rozsiane, cukrzycę typu 1 czy reumatoidalne zapalenie stawów. Niniejsze dzieło stanowi syntezę prowadzonych badań naukowych nad glutenem i przeprowadzonych rozmów, wyłącznie ze specjalistami w tej dziedzinie. Postaw na świadome odżywianie!...
|
NAJTANIEJ W SKLEPACH:
ZOBACZ PODOBNE PRODUKTY: