Tu jesteś: Książki / Kuchnia, przepisy kulinarne / | ||
Wydawnictwo lekarskie pzwl Bromatologia zarys nauki o żywności i żywieniu |
||
Parametry:
ISBN: 9788320036039 Oprawa: miękka Autor: Gertig Henryk, Przysławski Juliusz Wydawnictwo: PZWL Ilość stron: 468 Rok wydania: 2007 |
Opis:
Tytuł Bromatologia. Kształt nauki o żywności i żywieniu Autorzy Henryk Gertig, Juliusz Przysławski Język polski Wydawnictwo PZWL ISBN 978-83-200-3603-9 Rok wydania 2015 Warszawa Wydanie 1 liczba stron 468 Format pdf Spis treści Przedmowa 5 I. WSTĘP 17 I.1. Historia odżywiania się ludności na przestrzeni dziejów Juliusz Przysławski 17 I.2. Sposób odżywiania się ludności na ziemiach polskich Henryk Gertig 20 I.3. Wpływ cywilizacji na sposób odżywiania się ludności Juliusz Przysławski 24 I.4. Niedługi kształt historii nauki o żywności i żywieniu człowieka Juliusz Przysławski 26 II. PODSTAWOWE elementy ODŻYWCZE 31 II.1. Węglowodany Henryk Gertig 31 II.1.1. Budowa chemiczna, klasyfikacja i atrybuty 31 II.1.1.1. Monosacharydy (jednocukry) 31 II.1.1.2. Oligosachar...
|
NAJTANIEJ W SKLEPACH:
ZOBACZ PODOBNE PRODUKTY: